28 Mart 2017 Salı

Köfteci Yusuf

Özellikle şehirler arası yolculuk yapanların bildiği, bir kısmının eş dost ve akrabadan duyduklarıyla haberdar olduğu, geri kalan kesimin ise henüz tanımadığı ama gittiğinde de bir daha gitmeden edemediği bir yere gidiyoruz: KÖFTECİ YUSUF


Adı çok sade ve net değil mi? Yusuf adında bir köfteci işte. Ancak öncelikle belirtmeliyim ki fiyat&kalite oranına baktığınız anda hiçte azımsanmayacak güzellikte bir yer olduğunu belirtmeliyim. 

Köfteci Yusuf 20 yıldır süregelen hizmetini farklı illerde olmak üzere 26 şubesi ile sürdürmektedir. İller bazında baktığınızda hemen hemen birçok büyükşehirde şubesi bulunuyor. İstanbul'da da şu an için ilk ve tek şubesi Ataşehir Novada AVM'de faaliyet göstermektedir. 

Buranın insanlara en cazip gelen yanı kesinlikle fiyatıdır. Hizmet olarak aşırı derece üst düzey durumda değil ancak fiyat&kalite oranına bakıldığında gerçekten beklentiyi karşılıyor. Adeta bir fabrika gibi çalışıyor ve güvenilir hizmet sunuyor. Küçük bir örnek verecek olursam 1 porsiyon köfte:12 TL, 1 kişilik piyaz: 4 TL. Ve servis edilen ürünler de doygunluk açısından tatmin edici düzeyde. Buyrun incelemek isterseniz de aşağıda ürünlerin fiyat listesi yer alıyor:
Fiyat listesinde yer alan tüm ürünler bir fabrika gibi seri şekilde pişriliyor. Ve olabildiğince hızlı bir şekilde servis ediliyor. Köfteci Yusuf' un henüz düzenini oturtamadığı bir durum ise; yoğunluğun fazlalaştığı anlarda servis hızı bazı zamanlarda rahatsız edici düzeyde olabiliyor. Ama alacağınız lezzeti hesaba kattığınızda beklemeye değer bir hal alıyor. Beklemekten kasıt 5-10 dakika değil de 10-15 dakika beklemek. Yani canından bezdirecek düzeyde değil.


Köftenin servisi fotoğrafta görüldüğü şekilde gerçekleşmekte. Yanında da kızarmış ekmek ve baharatlı sos ile birlikte servis edilmekte. İlk denemede 1,5 porsiyon istiyorsunuz, 5 tane köfte yetmeyebilir diye düşünüyorsunuz ama çok aç değilseniz bir porsiyon köfte yeterli geliyor. Yanına bir de piyaz söylüyorsunuz. Bir de Köfteci Yusuf' un ayranını da ilave ediyorsunuz. Kapanışı ise kaymaklı ekmek kadayıf ile yapıyorsunuz. Güzel ve doyurucu bir ziyafet gerçekleştiriyorsunuz. İşte bu noktada Köfteci Yusuf' un cazip noktası devreye giriyor. Hesap İstanbul şartlarında çok komik bir fiyat oluyor. Köfte: 12TL Piyaz:4TL Ayran: 2TL Tatlı: 7TL. Toplam: 25TL. Yedikten sonra aynı hizmeti aldığınız bir yerle kıyasladığınızda sadece köfte 20TL civarı olurdu diye düşünmeden edemiyorsunuz.



Ürünlerinin geçer not alır düzeyde oluşu ve uygun fiyat politikası izliyor oluşu sebebiyle haliyle İstanbul'da açılan ilk şubesi ile fazlasıyla talep gören bir yer olmuş durumda. Bu yüzden hafta içi öğle arası 12:00-13:00 ve akşam 18:00-20:00 saatlari arası, hafta sonuda öğleden sonra zaman zaman aşırı derece yoğunluk oluşmakta, buna bağlı olarak da girişte kuyruk oluşabilmekte. Ancak Köfteci Yusuf' un iyi yani ise geniş bir alana sahip olması ve bu sayede çokta fazla beklemeden yerinizi alabiliyorsunuz. Beklemeye değer.

Köfteci Yusuf' un güzel olan bir diğer yanı ise kasap bölümünün olması ve ürünleri menüdeki gördüğünüz fiyatlar üzerinden dilediğiniz gibi satın alabilmeniz. Ayrıca kahvaltılık ürünler, baharatlı sos ve tatlı seçeneklerini de satın almak adına değerlendirebilirsiniz. Örneğin; 1kg pişirilmeye hazır köfte: 34TL
Tavsiyem bir gün bir öğününüzü Ataşehir Novada AVM'de değerlendirin ve Köfteci Yusuf'a gidin. Pişman olmayacaksınız. (Bir parantezi Ataşehir Novada AVM Cinetech Sinema için açıyorum. Eğer film izlemek isterseniz tüm seanslar sinema fiyatı: 13TL)

Köfteci Yusuf hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz de http://www.kofteciyusuf.com/index.php web sitesinden ulaşabilirsiniz. Sitede şubeler ile birlikte ürün fiyatları da yer almaktadır.

Kapanışı da canınız çeksin diye küçük bir video ile yapıyorum:



1 yorum: