8 Nisan 2017 Cumartesi

Avam Kahvesi

Eğer Taksim'de iseniz ve özellikle "Bugün benim nostalji günüm!" diyorsanız gitmeyi düşünmeniz gereken biryer var: AVAM KAHVESİ.


Avam Kahvesi' ne gitme amacınız sadece nostalji için olmayabilir elbette. Çünkü nostaljisi dışında küçük ve şirin bir yer. Menüsünde de kahvaltı, öğle&akşam yemeği, tatlı ve atıştırmalık olarak isteğinize göre tercihler yer alıyor.


Gelelim nostalji kısmına. Avam Kahvesi denilince akla Türkiye'nin birçok yerinde üretilen nostaljik gazozlar gelmekte. Geçmişten günümüze üretilen ve üretimi süren yerli gazlı içeceklerin  hemen hemen hepsini burada bulabilirsiniz.



Menüsünü paylaşmak istiyorum öncelikle. Menüyü elinize aldığınızda ön kapakta bu yazıyı görecekseniz ki; Avama Kahvesi, gazoz ile özdeşleşmiş durumunu güzel bir gazoz betimlemesi ile giriş yapıyor.























Sayfaları çevirdiğinizde de elbette ki öncelikle gazoz menüsü, devamında da yiyecek ve tatlı seçenekleri yer almakta. Yiyecek, içecek ve tatlı fiyatları ortalama düzeyde ve hem fiyat hem de lezzeti ile geçer not alır düzeyde.





***Avam Kahvesi'ne kocaman bir alkış. Çünkü yazının hemen üstündeki fotoğrafa bakarsanız "Salep üretimi ve tüketimi ülkemizdeki endemik orkide türlerinin soyunun tükenmesine yol açacak boyuta vardığından salep ratışı yapmamaktayız. Anlayışınız için teşekkür ederiz." yazdığını göreceksiniz. Ki bu ince tavırları için kendilerini tebrik etmek gerekir doğrusu.***
Aklınıza gelebilecek birçok yerli üretim gazozlar denenmek üzere hazır kıt-a bekliyor. 
Bizim tercihimiz bu sefer Niğde'nin gazozu olan "Bahçeli Bor Gazozu" oldu. Biri hindistan cevizli, diğeri ise demirhindili. Tatlı olarak da elmalı turtalardan. Ve her siparişinizde ikram olarak gelen leblebiler. Ki leblebi çok küçük bir detay gibi görünse de güzel bir sevimlilik katıyor sunumda. 
Fiyat: 2Gazoz=10TL Elmalı Turta:6TL Toplam:16TL

Avam Kahvesi küçük ve bir o kadar da şirin bir kahve. Ve içeriye girdiğinizde duvarda eski gazoz afişleri ve biriktirilmiş gazoz şişelerinin yanı sıra geçmişe dair fotoğraf, film posterleri gibi farklı tablolarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Nostaljiyi fazlasıyla hissediyorsunuz kısacası. Buyurun bunlar da fotoğrafları








Avam Kahvesi'ne gittiğinizde eğer gazoz tercih etmek istiyorsanız garsonların fikrini alın çok aydınlatıcı bir biçimde yönlendiriyorlar. 
Konum olarak kolay ulaşılabilir bir konumda. Taksim'de yer alıyor. İnternette yazdığınızda kolaylıkla ulaşım bilgilerine ulaşabilrsiniz. Taksim'de yer alışı itibariyle birçok alternatif yürüyüş yolu bulunmakta. Ben de kendi gittiğim yolu tarif edeyim. İstiklal Caddesi'ne girişte yer alan ıslak hamburgercilerin hizasında yürüyün ve ilk sağdan dönün. Otopark yerlerinin olduğu sokağa girmiş olacaksınız. Yaklaşık 200-300metre gittikten sonra tekrar ilk sağdan dönünce Çukurlu Çeşme Sokak'a girmiş olacaksınız. Bu sokakta Fransız Lisesi'nin karşısında Avama Kahvesi'ni en şirin haliyle bulacaksınız.



0 yorum:

Yorum Gönder