5 Mart 2016 Cumartesi

Suada Aslan Restaurant

Merhabalar,

İstanbul  denince benim aklıma gelen ilk 3 arasında olan bir yer: SUADA(GALATASARAY ADASI) Suada yani Galatasaray Adası' nda farklı alternatif mekanlar bulunmakta. Bunlardan birine gittik: ASLAN RESTAURANT

Her ne kadar bir Fenerbahçe taraftarı olsam da Anadolu Yakası’ nda nasıl Kız Kulesi simge ise Avrupa Yakası’ nda da Suada da bir o kadar simgedir. Ki uçakta, havada olmak dışında karadan uzaklaşmış olmak ve bir nebze de ayaklarını yerden kesilmiş olmasının hissi apayrı bir duygu.
Suada çoğu insan için genelde güzel havalarda ve özel günlerde akla gelen ya da bu zamanlarda daha yoğun tercih edilen bir yer olsada mevsimlik değil de 365 günlük, hatta ömürlük gidilesi bir yer olduğunu düşünüyorum.

Sadece yazın değil kışın da gidip boğazın eşsiz manzarasına şahit olmak ve hafif sert esen o rüzgarıyla ince bir sıcaklık hissetmek gerekir. Ki kış aylarında da hem kalitesiyle hem de eşsiz konumuyla kesinlikle o ortamı yaşamak gerekir. Gelin kış döneminde Suada nasıl oluyor biraz bakalım.

Suada bilinen durumu üzere 4 cephesinde çeşitli restaurant,cafe,bar,club ile iki katıyla 360 derece bakış açısı ile alternatif imkanı sunuyor. Kış aylarında ise üst kat kapalı oluyor maalesef, hava şartlarından ötürü. Üst katında havuzu bulunmakta ve mevcut mekanlar açık alan olduğu için kış aylarında kapalı tutuluyor. Mayıs ayının ilk haftalarında ise üst katı da açılıyor. Alt katta ise restaurant ve Suada Club aktif olarak çalışıyor. Yani siz yeter ki o havayı solumak isteyin. Engel yok.

Suada’ ya Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası’ ndan ulaşım oldukça kolay. Ayrıca şahsi aracınız ile gidecekseniz de Suada’ nın hemen karşısında İspark’ ın park alanı bulunmakta ve genelde yer olmaktadır. Suada’ nın karşısında tekneler ile ulaşım sağlanmaktadır. Tahmin edeceğiniz üzere ulaşım hizmeti gayet düzenli ve titiz, adaya indiğinizde ise sizi ilgili kişiler karşılıyor ve gideceğiniz mekana eşlik ediyor. Ben gitmiş olduğum Aslan Restaurant’ a dair deneyimlerimi paylaşacağım.
Aslan Restaurant bakış açısı olarak Bebek sahili tarafına yüzünü dönmüş, kısmen de boğazın iki yanını görmektedir. İçerideki masa düzeni gayet düzenli ve elit bir biçimde. İçeride sigarasız, dışarıda da sigara içilebilir alanı bulunmaktadır. Tabii ki kış ayları olması itibariyle içeriye oturduk. Grupanya’ dan almış olduğumuz kampanya kodları ile akşam yemeğine gittik. Öncelikle belirtmek isterim ki aldığımız hizmetten ve yemeklerden gayet memnun bir şekilde ayrıldık. Kampanya fiyatı: 70 TL ( Grupanya harici gittiğinizde aynı menü iki kişi için ortalama 250 TL civarıdır. )

Menüde yer alanlar ise;

Serpme Başlangıçlar
Ezine peyniri, Hatay usulü kısır, atom, zeytinyağlı fasulye pilaki, tahinli humus, yaban mersinli kabak çiçeği dolması, köpeoğlu, kuru cacık
Ara Sıcaklar
İçli köfte, sebzeli Ege böreği
Ana Yemek
Lavaşa sarılı şişte köfte (Baharatlı taze patates, sebzeli pilavı ile)
veya
Izgara mevsim balığı (Roka yaprakları, kırmızı soğan, taze patates sote ile)
veya
Süt kuzu incik (Sebzeli arpa şehriye rizotto ile)
Tatlı
Kadayıf paneli fıstıklı muhallebi
Menü gözünüze az ya da çok gelebilir.  Ancak net bir şekilde şunu iletmeliyim. Gayet tatminkar ve doyurucu bir menü. Biraz detaylandırmak gerekirse serpme başlangıçlardan; yaban mersinli kabak çiçeği dolması ve köpeoğlu lezzet olarak çok çok güzel.  Ara sıcaklardan; elbette ki sebzeli Ege böreği eşsiz bir lezzete sahip. Ana yemek olarak ise süt kuzu incik denemenizi öneririm. Kuzu incik çok lezzetli ama ben kuzu incikten çok rizottoyla kaynaşmış olan tadını daha çok beğenmiştim. Ve bildiğiniz bir lezzet fıstıklı muhallebi. Ancak böylesini daha önce tatmamış olabilirsiniz.Arsızlık edip ikinci tatlıyı bile istemeyi düşündüm bir an.
Dipnot olarak şunu da ekliyorum: Hesabı öderken ya da masadan ayrılırken bahşiş bırakmayı ihmal etmeyin. :)

Son olarak sözüm ise; kendinize, eşinize, dostunuza veya sevdiklerinize kış aylarında da mutlu ve huzurlu bir akşam yemeği adına Suada’ yı, Aslan Restaurant' ı tercihleriniz arasına alın. Kesinlikle pişman olmayacaksınız. Çünkü sadece orada bulunmak bile size çok iyi gelecek, keyif verecek.


Havalar ısınmaya başlıyor hafiften. İlkbahar, yaz aylarında da tekrar Suada’ da görüşmek üzere. :)

0 yorum:

Yorum Gönder