28 Eylül 2016 Çarşamba

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı

Az ya da çok hepimiz dışarıda kahvaltı yapmaya gideriz. Kimi zaman arada bir olur kimi zaman da alışkanlık yapar. Sürekli olmasa da : BEŞİKTAŞ KAHVALTICILAR SOKAĞI
İstanbul'da simge olarak nasıl ki Kadıköy ve İstiklal Caddesinin barlar sokağı, Eminönü'nün balık ekmeği gibi çeşitli simgeler varsa Beşiktaş'ında Kahvaltıcılar Sokağı var.


Beşiktaş'ta çarşıda küçük bir sokakta kurulu olan kahvaltıcılar sokağı size İstanbul'u ve Beşiktaş'ı başka bir gözden sevdireceğine garanti verebilirim. Kahvaltı menüsü ön planda olmak üzere cafe&restaurant olarak farklı alternatifler bulunmakta.Sokak gördüğünüz üzere karşılıklı mekanlardan kurulu.
Her kesimden müşteri çekmekle beraber genel olarak öğrencilerin çalıştığı ve çoğunlukta bulunduğu bir yapısı vardır. Haliyle bu da sokağa canlı ve hareketli bir ruh katmış durumda. 
Hafta sonu talep fazla olduğu için yer bulmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Günün bazı saatlerinde bu yoğunluk sıraya girip bekletecek derecede olabiliyor. Kahvaltıcılar Sokağı'nda kahvaltı yapmanın tadı da dışarıdaki masalarda oturmak tabi Ama yer bulabilmek de belirttiğim gibi her zaman kolay olmuyor.

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı deyince elbetteki kahvaltıdır zihinde canlanacak olan. Ancak ondan öncesinde "pişi"yi belirtmek gerek. Şahsen ben kahvaltıya gittiğimde tereyağı&bal ekmek yapmak haricinde ekmek kullanmıyorum. Bir porsiyon pişi alıp kahvaltıyı öyle tamamlıyorum. Burada kahvaltıyı pişi ile yapmak bir mecburiyet gibi. Sanki masada eksik bir şey, eksik bir tat var da o eksikliği,tadı pişi tamamlıyor gibi bir his yaşatıyor size.


Burada gitmenizi önerebileceğim birkaç yeri şöyle not edelim bir köşeye: 
Peynir Ekmek, Pişi, Çakmak, Bikahvaltı, Deep Store.
Üç aşağı beş yukarı hepsi birbirine muadil yerler. :) Her gidişinizde farklı yerlere giderek denenebilir. Benim favorim ise piti kareli masa örtüleri ve güleryüzlü çalışanları ile "Peynir Ekmek"



Fiyat olarak iki kişilik kahvaltı ortalama 40 - 50 TL arası tutuyor. Bu kapsamda içerikte kahvaltı tabağı, taze sıkma portakal suyu, çay, menemen ve elbette ki bir de pişi yer alıyor. 
Gözünüze az gelmesin iki kişi için gayette doyurucu ve tatminkar. Fotoğrafta eksik kalmış ama bu masanın olmazsa olmazı "pişi"dir. :)


Menüyü incelemek isterseniz aşağıdaki görüldüğü gibidir. ( Diğer mekanlarda da hemen hemen aynı fiyatlar mevcuttur. Ciddi fiyat farkı yoktur. )

0 yorum:

Yorum Gönder